Connect with us

Marvel

77+ Marvel Trivia Questions & Answers to Test Your Superhero IQ!

Published

on

Marvel Trivia Questions & Answers

Who does not know about Marvel? Well almost everyone likes the Marvel Series and on top of that if you are a Marvel comic fan then this will be like a cherry on top. If you are a pure Marvel fan and have an Instagram fan page, you surely need these questions to engage your audience.

There are a few things that are necessary for engaging an audience. Firstly you should know your audience’s interest and add those things. Secondly, make things more colourful and vibrant than dull as vibrant colours attract. Last but not least try to add humor to your content so that people will like to read and know more about your fan page.

If you have a Marvel fan page then you should add these questions that are given below. As you all think that you know about the Marvel Cinematic Universe (MCU). But there are some things that you need to learn about the Marvel Cinematic Universe (MCU). So, for That, we have this blog that includes 100 fun Marvel trivia questions & answers for fans.

Marvel Trivia Questions & Answers For Superhero IQ’s

1. Question: Did you know about Thor’s hammer name?
Answer: Thor’s hammer is called Mjölnir. The name is pronounced “myawl-nir”.

2. Question: Who is Peter Parker’s best friend?
Answer: “Ned Leeds” is his best friend.

3. Question: What type of doctor is Doctor Strange?
Answer: A neurosurgeon.

4. Question: Scarlet Witch and Quicksilver are from which country?
Answer: Sokovia is the country from where they belong.

5. Question: Captain America’s shield material which it was made of?
Answer: Captain America’s shield is made of Vibranium material.

6. Question: How many Marvel movies were released in 2018?
Answer: Three

7. Question: Name the four Marvel films released in 2021.
Answer: Black Widow, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Eternals, and Spider-Man: No Way Home

8. Question: What does Tony tell Thaddeus Ross at the end of the film, In 2008 film The Incredible Hulk?
Answer: Tony tells him that they are arranging a team together.

Marvel Cinematic Universe Trivia Questions and Answers

Marvel Cinematic Universe is everyone’s favorite and of course, fans eagerly want to know more about them. The tricky questions are included in this category. Well if you are a huge fan of the MCU, you surely will be able to answer these questions correctly.

9. Question: Which AI butler of Iron Man was called before he transformed into Vision?
Answer: The name of his butler is J.A.R.V.I.S.

(Name of the useful artificial intelligence (AI) Tony Stark created to take the place of J.A.R.V.I.S. The replacement went under the name F.R.I.D.A.Y.)

10. Question: What is the Black Panther’s true name?
Answer: T’Challa is the true name of the Black Panther.

The Hardest Marvel Trivia Questions And Answers: 

Whether you are a huge fan of the caption American Civil War, spider-man, or Guardians of the Galaxy, you will ace this quiz. 

11. Question: What’s the Name of the Axe of Thor?
Answer: The axe is called Stormbreaker.

12. Question: To obtain the Soul Stone, the Mad Titan makes sacrifices of who?
Answer: This is Gamora’s sacrifice.

13. Question: Which young youngster does Tony become friends with when he gets stuck in Iron Man 3?
Answer: The boy Tony ends up befriending is named Harley.

14. Question: What name is the father of Tony Stark?
Answer: Tony’s father is Howard Stark

15. Question: After the Dark Elves attempt to take the Reality Stone, where do Lady Sif and Volstagg keep it?
Answer: Regarding the Gatherer.

16. Question: What kind of creature did Loki find out he is?
Answer: Giants of Frost.

17. Question: Which three things did Rocket say he needed to break out of prison?
Answer: A prosthetic limb, a battery, and a security band.

18. Question: Who in the Avengers is killed by Loki?
Answer: Loki takes Agent Phil Coulson’s life.

19. Question: Who is the sister of Black Panther?
Answer: The sister of the Black Panther is Shuri.

Related Content:
Top 50 Avengers EndGame Captions

20. Question: In Spider-Man: Homecoming, Peter Parker saves his classmates from which landmark?
Answer: The Monument in Washington.

21. Question: Stephen Strange is a doctor, but what kind?
Answer: A neurosurgeon, Doctor Strange was.

22. Question: Which primordial creatures are in charge of creating the Infinity Stones?
Answer: Universe-wide Beings.

23. Question: Which animal does Captain Marvel become friends with?
Answer: a feline.

24. Question: Who supplies Baby Groot’s voice?
Answer: Vin Diesel provides Groot’s voice.

25. Question: What is the true name of Deadpool?
Answer: Really, his name is Wade Wilson.

26. Question: Who has helmed the most MCU films as director?
Answer: The Brothers Russo.

27. Question: What’s the name of the shimmering blue cube that seems odd and that Loki utilizes as a weapon?
Answer: The Tesseract.

Quantumania Trivia Quiz

28. Question: Who is the main character in the Ant-Man series, portrayed by Paul Rudd?
Answer: Scott Lang

29. Question: Which actress plays the character Hope van Dyne in the Ant-Man series?
Answer: Evangeline Lilly

30. Question: What is the name of the next big villain introduced in Ant-Man and the Wasp: Quantumania?
Answer: Kang the Conqueror

31. Question: Who portrays Kang the Conqueror in the Marvel Cinematic Universe?
Answer: Jonathan Majors

32. Question: What is Kang’s real name, and who is he a direct descendant of in the Marvel Comics?
Answer: Nathaniel Richards; Direct descendant of Reed Richards, the leader of the Fantastic Four.

33. Question: What powers and abilities make Kang the Conqueror a formidable opponent for Marvel superheroes?
Answer: High intelligence, technological prowess, skilled fighter, strategist, and ability to manipulate time and space.

34. Question: What are some of Kang’s different identities and personas in the Marvel Comics?
Answer: Rama-Tut, Immortus, Iron Lad

35. Question: Is Kang from the comics the same as the one in the MCU?
Answer: No, Marvel Studios often makes significant changes to characters and stories when adapting for the screen.

36. Question: What is the connection between Kang the Conqueror and He Who Remains in the MCU?
Answer: Kang in the MCU is a variant of He Who Remains encountered in the Loki TV series.

37. Question: Which movie holds the top spot as the highest-grossing superhero film of all time?
Answer: ‘Avengers: Endgame’

38. Question: Which movie became the first Marvel production to generate $1 billion in ticket sales?
Answer: ‘The Avengers’ (2012)

39. Question: How many Marvel films were released in 2022?
Answer: Three

40. Question: Which film marked Marvel’s first Asian lead in 2021?
Answer: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

41. Question: Where is Captain America from?
Answer: Brooklyn

42. Question: How many Marvel films were released in 2023?
Answer: Three

43. Question: Which actress plays the central antagonist, Dar-Benn, in The Marvels?
Answer: Zawe Ashton

44. Question: Who is the director of The Marvels, known for Candyman?
Answer: Nia DaCosta

45. Question: Who is confirmed to lead as Jennifer Walters, also known as She-Hulk, in the upcoming Marvel series?
Answer: Tatiana Maslany

46. Question: Who is the star of Marvel’s movie ‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings,’ marking Marvel’s first Asian lead?
Answer: Simu Liu

47. Question: What was the original title of Captain America 4 before it was changed in June 2023?
Answer: Captain America: New World Order

48. Question: Who is set to replace the late William Hurt as General Thaddeus “Thunderbolt” Ross in Captain America: Brave New World?
Answer: Harrison Ford

49. Question: Who is directing Captain America: Brave New World?
Answer: Julius Onah

50. Question: What is the release date for Captain America: Brave New World?
Answer: February 14, 2025

51. Question: Which original MCU star is set to return after a long absence in “Captain America: Brave New World”?
Answer: Liv Tyler as Betty Ross

The Final Words:

Marvel is the company behind some of our all-time favourite superheroes, such as Black Panther, Deadpool, Iron Man, Spider-Man, Wolverine, Doctor Strange, Ant-Man, Scarlet Witch, and all of the Guardians of the Galaxy. 

The release of “The Fantastic Four,” which was created by none other than Stan Lee, Jack Kirby, and others, in 1961 marked the start of the Marvel era. Based solely on more than 8,000 characters, Marvel has undoubtedly amassed a sizable and loyal fan base since then. Among the well-known characters are Ironman (also known as Tony Stark), Captain Marvel, Spider-Man, Thor, and the Guardians of the Galaxy. So, in this blog, we have included 100 fun Marvel trivia questions & answers for fans.

Amit, a Content Writer and Content Creator has been with Agree Words since 2018. I am trying to give the best suitable Two Line Shayari, thoughts, Entertainment content for every life moment and Good Instagram Captions for your post and reels.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This Website is Protected by DMCA

Advertisement

Trending Blogs

Most Viewed Telugu Trailer in 24 Hours Views (in millions) बॉलीवुड सितारे जो असल जिंदगी में हवाई जहाज उड़ा सकते हैं | 😲 Top 5 Instagram Fan Pages for Marvel Fans Captions For Your Monsoon Posts And Reels 2023 One Word Peace Captions For Instagram